Chugoku Kenpo

Chugoku Kenpo sačinjava još jedan dio Kokusai Jujutsu Renmei nastavnog programa.
 

Osim autentičnih škola jujutsua sastavni dio KJJR nastavnog programa je i Chugoku Kenpo jer mnoge japanske tradicije imaju porijeklo ili utjecaj iz kineskih vještina.

Takamatsu sensei proveo je deset godina u Mongoliji, Kini i Koreji s ciljem usavršavanja i produbljivanja svog borilačkog umijeća. Budući da je slovio kao istinski kobudo stručnjak i bio dobar prijatelj sa posljednjim kineskim carem imao je priliku upoznati i učiti od majstora iz ostalih azijskih zemalja.
Navedimo samo dva vrhunska majstora koji su doprinijeli borilačkom znanju Takamatsu senseija, to su: Sifu Cho Su Long (orginalni Shaolin Kung Fu) i majstor Kim (stari stil osamnaest koreanskih borilačkih vještina.

Sato Kinbei sensei je imao sličan životni put, i on je proveo mnogo godina u Kini i na Tajvanu.
Za vrijeme II sv. rata Sato Kimbei sensei je bio u Kini kao pripadnik japanske okupatorske vojske. Nakon što je Japan izgubio rat Sato kinbei sensei je ostao u zarobljeništvu, a budući da je bio liječnik po zanimanju nije osuđen na smrtnu kaznu. Zainteresirao se za kineske borilačke vještine ali kao ratni zarobljenik i pripadnik okupatorske vojske morao je izdržati mnoge testove da bi uvjerio kineske majstore u svoje iskrene namjere. Ipak dozvolili su mu da primi najviša učenja.

Nakon povratka u Japan nastavio je održavati vezu sa svojim kineskim učiteljima. U nekoliko prigoda, doveo je svoje učitelje Li Zi Ming senseija i Wang Shu Jin senseija u Japan kako bi podučavali.
Majstor  Wang je pak ostao nekoliko godina u Japanu.

Zbog svoje dugogodišnje posvećenosti i svog izuzetnog znanja Sato Kinbei sensei  dobio je titulu velemajstora (prva nekineska osoba kojoj je to pošlo za rukom).

Soke Tanemura upoznao je Sato senseija još za vrijeme svojih studentskih dana. Godinama je trenirao kod njega, te
dobio je velemajstorstvo 5. generacije direktno od Sato Denjina (poglavar) i Li Zi Minga.

Tanemura sensei podučava različite forme i vježbe koje uključuju: Hakkesho (Ba Gua), Kiko (imperijalni Qi Gong), Kinnajutsu (Chin-na), kao i druge unutrašnje kineske sisteme.